Vanaf 1945, net na de oorlog toen de wederopbouw van de Groningse scheepswerven van start ging, was er een grote vraag naar zuurstof voor de las- en snij werkzaamheden. De familie Holthausen voorzag deze behoefte en richtte C. G. Holthausen op.

De behoefte van gas werd steeds groter waardoor de familie Holthausen naast zuurstof ook andere gassen ging uitleveren. Dit heeft ervoor gezorgd dat we vanaf heden technisch gas, medisch gas als recreatie gas leveren voor zakelijke als particuliere klanten.

Maar, daar was gas gebruikt wordt, zijn ook gasbenodigdheden benodigd. In Hoogezand hebben we onze eigen winkel waar u alles voor gas kunt vinden. Onze winkel heeft een eigen vulstation waar we onze propaan en heftruckgasflessen op een veilige manier voor u kunnen vullen.

Het werken met gas brengt natuurlijk risico’s met zich mee. Dit zag de familie Holthausen vroegtijdig en besloot preventief te handelen. Dit brengt het bij onze derde activiteit; Holthausen brandbeveiliging. Onze monteurs van de brandbeveiliging komen nu dagelijks bij diverse klanten op locatie voor de controle van de blusmiddelen, noodverlichtingen en aanverwante zaken. Na afloop van het controlebezoek wordt er een keurige REOB-rapportage opgesteld die aan de NEN-eisen voldoen.

Na het opzetten van de afdeling brandbeveiliging, leekt het de familie Holthausen een goed idee om veiligheidsopleidingen te geven, dit om risico’s zoveel mogelijk te beperken. Dagelijks worden in het opleidingscentrum diverse soorten opleidingen gegeven als BHV, VCA en overige veiligheidsopleidingen. Wat C.G. Holthausen onderscheid van andere opleidingsaanbieders is dat C.G. Holthausen in bezit is van een eigen oefencentrum. In dit oefencentrum spelen we real life scenario’s na om elke BHV’er voor elke calamiteit zo goed mogelijk voor te bereiden. Want een echte BHV’er worden, dat leer je niet uit een boekje!

In het jaar 2000 traden de broers, en nu de huidige eigenaren Stefan en Carl Holthausen toe. Ze deden wat nodig was om het familiebedrijf te laten groeien met succes. Niet alleen brachten de broers economische voorspoed, maar ze hadden de gasmarkt op haar kop gezet. Ze kwamen onder andere met de ‘kunststoffengasfles’ en gingen vervolgens hun eigen transportwagens ombouwen naar ‘Groengas’.  Iets wat volgens vrachtwagenfabrikanten in die tijd uit den boze was.

Niet veel later verscheen de eerste Holthausen Groengas tankstation, Energy Points. Maar Carl en zijn zoon Max hadden ook een hobby, sleutelen aan auto’s. Dit heeft ervoor gezorgd dat we in 2017 een wereldprimeur hadden. Carl en zijn zoon Max Holthausen hadden de eerste Tesla auto omgebouwd naar een waterstof auto. Deze ombouw naar waterstof bracht zoveel in de markt dat Holthausen Clean Technology is ontstaan.

In januari 2019 vond er een scheiding van bedrijfstakken plaats. Het grote succes van Holthausen Clean Technology behaalde wereldwijde aandacht, het was een logische keuzen om de bedrijven Holthausen Clean Technology en Holthausen Energy Points los te koppelen van de Holthausen Groep. Stefan Holthausen blijft directeur van C.G. Holthausen BV (Gassen en Veiligheid). Max en Carl zijn nu de directeuren van Holthausen Clean Technology, Holthausen Energy Points en Hyzon Motors. Meer informatie over de waterstofprojecten kunt u volgen via deze link.