In 1945, toen de wederopbouw van de Groningse scheepswerven van start ging, was er grote vraag naar zuurstof voor de las- en snijwerkzaamheden. Familie Holthausen voorzag in deze behoefte en richtte C.G. Holthausen op. 

Het werken met gassen brengt risico's met zich mee. Dit zag de familie vroegtijdig in en besloot preventief te handelen. Brandbeveiliging en goed opgeleide mensen volgden. Dit verliep voortvarend en zo ontstond een nieuwe business. Dit was de geboorte van Holthausen Brandbeveiliging en later Holthausen Opleidingen. Het familiebedrijf heeft met vier takken, te weten; Gassen, Gasbenodigdheden, Brandbeveiliging en Opleidingen het nieuwe millenium gehaald.

In het jaar 2000 traden de broers, tevens huidige eigenaren, Stefan Holthausen en Carl Holthausen op in verschillende functies. Ze deden wat nodig was om het familiebedrijf te laten groeien en met succes. Niet alleen brachten de broers economische voorspoed, maar ze hadden de gasmarkt op haar kop gezet. Ze kwamen onderandere met de 'kunststofgasfles' en gingen vervolgens hun transport ombouwen naar 'groengas'. Iets wat volgens vrachtwagenfabrikanten uit den boze was. Daarbij plaatste ze bij het bedrijf een publiek groengas-tankstation.

Dit groene denken kreeg buiten het bedrijf veel aandacht en de broers konden hier wel wat mee. Ze voelden het maatschappelijk verantwoord ondernemen door hun aderen stromen. 2016 was het jaartal om groengas-voertuigen om te gaan bouwen, maar al gauw volgde waterstof. Werelds nieuwste technologie in de mobiliteit in handen van Holthausen uit Hoogezand. 

Begin 2017 trad René Brons toe als vriend van de familie en ondernemend brein, in de groene divisie 'Holthausen Clean Energy Solutions B.V.'. Deze divisie heeft in 2017 een spurt gemaakt en bouwd tot op hedendag groene tankstations uit en is begonnen met een duurzame energiemaatschappij 'Clean Energy'.

 

Familiehistorie in een notendop. Het verhaal is nog lang niet afgelopen, de vierde generatie is al in dienst en minstens zo ondernemend.

Blijf ons volgen of beter sluit u aan bij onze visie!