Ons oefendorp wordt door onze cursisten omschreven als leerzaam, entertainment en een unieke ervaring. We merken aan onze cursisten dat ze jaarlijks met plezier weer terug komen. Onze ervaring leert dat wanneer je iets met plezier doet, dit het meeste effect heeft.

We beschikken over computergestuurde simulatieruimtes, een bioscoop, een buitenruimte met diverse blusobjecten, drie 'traditionele' oefen-/lesruimtes en een gezellige kantine, waar een uitgebreide lunch of diner verzorgd wordt. Mocht u nog speciale wensen hebben dan horen we dit graag.

In ons oefendorp kunnen we bijna elke werksituatie nabootsen. In het oefendorp hangen overal camera's die alles registreren wat de cursisten doen in het kader van calamiteitenbestrijding. Na een simulatie gebruiken we de camerabeelden om een voorgeval goed te evalueren, dit zorgt ervoor dat het leereffect wordt vergroot.

De simulaties bootsen de werkelijkheid zelfs zo waarheidsgetrouw na, dat cursisten vaak denken dat ze écht in een noodsituatie zitten. En dat is precies wat we willen bereiken: een serieuze boodschap overbrengen in de vorm van beleving en entertainment. Na afloop van de training of opleiding krijgen we vaak de vraag: "Wanneer mogen we weer?"

U speelt de hoofdrol!

U speelt bij Holthausen letterlijk en figuurlijk de hoofdrol. Met de simulator van Holthausen Opleidingen kunt u in een bijzonder realistische omgeving trainen op vaardigheden met betrekking tot uw bedrijfsveiligheid. De simulator maakt u attent op mogelijke noodsituaties en hoe u daarop reageert. In onze bioscoop kunnen collega's over uw schouder meekijken, beoordelen en leren.

ScenarioTraining

Trainen is nog nooit zo leuk en echt geweest. Door middel van simulaties in een nagebouwde fabrieksruimte of een kantorencomplex wordt u voor de keuze gesteld: gaat u de brand blussen of moet u het pand laten ontruimen? Hoe handelt u wanneer er kortsluiting ontstaat in een elektriciteitskast? En wat doet u bij brand in de fabriekshal? Bij Holthausen Opleidingen bieden we realistische oefeningen die niets aan de verbeelding overlaten. Hoe reageert u als het erop aankomt?

Bioscoop

In onze bioscoop kunt u zien hoe medecursisten het er in de simulatieruimte vanaf brengen. Wat zijn de valkuilen en wat gaat er goed? Een methode waarbij u en uw collega's op een leuke en doeltreffende manier veel (van elkaar) leren. Daarnaast wordt onze bioscoop ingezet om op een comfortabele manier instructievideo's te bekijken.

Praktijktraining

Werkelijk een brandende auto, heftruck of vuilcontainer blussen? Bij Holthausen Opleidingen is dit mogelijk! Onder begeleiding van NIBHV-opgeleide docenten en in samenwerking met onder andere instructeurs met een achtergrond als brandweerman of ambulance medewerker, worden realistische oefeningen uitgevoerd.