Holthausen heeft in haar MVO beleid het doel gesteld te innoveren, met als uitgangspunt het creëren van een schone toekomst voor nieuwe generaties.

Dit beleid zien we niet alleen als een toekomstdroom, we werken er ook dagelijks aan. Inmiddels zijn er grote stappen gezet om het eigen wagenpark CO2 neutraal te maken en hebben we in 2014 het Groengas Centrum opgericht. Hier worden de motoren van bestaande auto’s, vrachtwagens en andere voertuigen  omgebouwd naar schone(re) en milieu vriendelijker verbrandingsmotoren om de uitstoot van CO2 te reduceren. Maar we willen vanzelfsprekend verder gaan.

Als demonstratie hebben we in september de investering gedaan in een 100% schone Fuel Cell bus. Dit voertuig rijdt op waterstof dat resulteert in ZERO EMISSION. Geen uitstoot en schoon drinkbaar water uit de uitlaat. De Fuel Cell bus is het ultieme voorbeeld van hoe wij transport in hopelijk de nabije toekomst zien.

Holthausen committeert zich aan deze gedachte, we willen ons steentje bijdragen zodat er nog veel meer voertuigen worden omgezet naar ZERO Emission.

Specificaties

Lengte 5300 mm
Breedte 2070 mm
Hoogte 2750 mm
   
Gewicht 4500KG
   
Bereik 250KM
Energiebron Brandstofcel
Brandstof Waterstof
Hervullen waterstof tank 8 minuten
   
CO2 uitstoot (koolstofdioxide) 0%
H2O uitstoot (zuiver water) 100%
   
Zit plaatsen 9 personen
Sta plaatsen 12 personen
Rolstoel / kinderwagen 2
Max aantal passagiers 22 personen