Hoe afhankelijk we zijn van energie merken we wanneer de straatverlichting het niet doet, ons internet er uit ligt en nog zoveel meer zaken niet functioneren als de stekker er eenmaal niet in zit. Van A naar B komen we alleen met energie.

Waar zou onze economie staan als we geen brandstof hadden? Kunnen we ons een wereld voorstellen zonder energie? Tot vandaag de dag werd energie veelal opgewekt met bronnen die beschadigend zijn voor onze leefomgeving, fossiele brandstoffen. In Groningen hebben we daar extra hinder van, we hebben namelijk te kampen met aardbevingen als gevolg van de gaswinning.

Hoe houden we de logistiek in stand en ons leven dusdanig comfortabel zonder dat het ten koste gaat van onze mooie planeet. Een uitdaging die we bij Holthausen graag willen aangaan door in te zetten op emissie neutrale of zelfs emissie-vrije energie. Een groene tak om bedrijfsactiviteiten in onder te brengen is geboren: Holthausen Clean Energy Solutions (New and Renewable Gasses).

Rijden op waterstof, de eerste in noord Nederland

Wie volgt?

Als icoon voor onze nieuwe divisie hebben we als eerste bedrijf in Noord Nederland geïnvesteerd in een zero-emissie oplossing, te weten een Hyundai IX35 FCEV! Een prachtige staal techniek die ons zonder enige uitstoot brengt waar we maar naar toe willen.

Geen uitstoot? Nou, er is wel uitstoot, enkel waterdamp. De auto rijdt namelijk op waterstof. Deze waterstof wordt opgewekt middels elektrolyse en de stroom die daarvoor nodig is komt van wind,- en zonne-energie.

Met de aanschaf van dit voertuig willen we laten zien dat emissie-vrij rijden geen toekomst meer is.  En u insperen ons te volgen en duurzaam te gaan rijden. De waterstof techniek is voorhanden en samen kunnen we vanaf nú de uitdaging aan gaan om de overstap te maken naar een duurzaam wagenpark voor Noord Nederland.

Waterstof biedt echter nog veel meer kansen. Vaartuigen, treinen, scooters, brommobielen, allemaal kunnen ze met waterstof en brandstofcel worden uitgerust. De mogelijkheden zijn eindeloos en de technologie biedt enorme economische kansen voor onze noordelijke provincies, als we er samen de schouders onder zetten!

 

onze missie is zero emissie

Maar is waterstof al beschikbaar in het noorden zult u zich wellicht afvragen?

Energy Point Small

Het antwoord dat we daar op kunen geven is nee, momenteel nog niet, maar Holthausen heeft alle zeilen bijgezet om er voor te zorgen dat voertuigen op waterstof binnenkort kunnen tanken in de noordelijke provincies. We zien ook in dat een goede infrastructuur van wezenlijk belang is om van A naar B te komen.  Daarom zijn we momenteel druk bezig met de ontwikkeling van Energy Points, tankstations voor de toekomst. 

Voor onze eigen Hyundai hebben we de beschikking over een afvul installatie in Hoogezand. Zit u er aan te denken om de stap te maken naar een schone toekomst, dan denken we uiteraard graag met u mee! Onze filosofie is om door middel van samenwerking het noorden verder te brengen. Indien u oprecht plannen heeft om ook over te schakelen naar waterstof kunnen we u mogelijk verder helpen, volg ons! Neem contact met ons op en we gaan kijken hoe we het samen kunnen realiseren. Met onze eigen know-how of die van ons uitgebreide netwerk.

Hebben jullie ook andere duurzame brandstof alternatieven voor waterstof?

Waterstof technologie is op dit moment nog niet voor iedereen betaalbaar. De geringe vraag naar waterstof auto's (er rijden er maar een paar duizend op de wereld en 1 ervan in Hoogezand!!) zorgt ervoor dat de prijs relatief hoog is. Hoe hoger de afname, des te betaalbaarder het wordt! Reden te meer om samen voor deze technologie te kiezen.

Desalnietemin zijn er ook andere duurzame alternatieven. Bijvoorbeeld in de vorm van Groengas. Groengas kunt u al tanken op heel veel locaties in Nederland en ook bij ons tankstation in Hoogezand. Heeft u momenteel de beschikking over een benzine of diesel voertuig ? Dan zijn er uitgebreide mogelijkheden voor ombouw naar een Groengas installatie bij het Holthausen Groengas Centrum. Meer informatie over ombouw en Groengas vindt u op Groengas-Centrum.nl