Het uitgangspunt bij de veiligheidscursussen van Holthausen Opleidingen is dat de werknemer er met plezier naartoe gaat en het geleerde niet snel vergeet. Onze ervaring leert dat wat je met motivatie en plezier doet, het meeste effect heeft. Sleutelwoorden bij onze veiligheidscursussen zijn dan ook: beleving, leerzaam en entertainment.

Ons opleidingscentrum beschikt over computergestuurde simulatieruimtes, een bioscoop, een buitenruimte met diverse blusobjecten, drie 'traditionele' oefen-/lesruimtes en een gezellige kantine, waar een uitgebreide lunch of diner verzorgd wordt.

In de simulatieruimtes kan elke werksituatie worden nagebootst. Door verschuifbare wanden, computeranimaties en snel verwisselbare objecten kunnen we in een handomdraai bijvoorbeeld een kantoorruimte, een kamer in een verzorgingshuis, een schoenenzaak of een compleet winkelcentrum nabootsen waarin we allerlei BHV en veiligheidsgerelateerde oefeningen kunnen doen. Overal hangen camera's die alles registreren wat de cursisten doen in het kader van calamiteitenbestrijding zodat ook achteraf goed geëvalueerd kan worden en het leereffect nog meer wordt vergroot. 

De simulaties bootsen de werkelijkheid zelfs zo waarheidsgetrouw na, dat cursisten vaak denken dat ze écht in een noodsituatie zitten. En dat is precies wat we willen bereiken: een bloedserieuze boodschap overbrengen in de vorm van beleving en entertainment. Na afloop van de training of opleiding krijgen we vaak de vraag: "Wanneer mogen we weer?"

U speelt de hoofdrol!

Met de simulator van Holthausen Opleidingen kunt u in een bijzonder realistische omgeving trainen op vaardigheden met betrekking tot uw bedrijfsveiligheid. De simulator maakt u attent op mogelijke noodsituaties en hoe u daar zelf op reageert. In onze bioscoop kunnen collega's over uw schouder meekijken, beoordelen en leren. U speelt bij Holthausen letterlijk en figuurlijk de hoofdrol.

ScenarioTraining

Trainen is nog nooit zo leuk en echt geweest. Door middel van simulaties in een nagebouwde fabrieksruimte of een kantorencomplex wordt u voor de keuze gesteld: gaat u de brand blussen of moet u het pand laten ontruimen? Hoe handelt u wanneer er kortsluiting ontstaat in een elektriciteitskast? En wat doet u bij brand in de fabriekshal? Bij Holthausen Opleidingen bieden we realistische oefeningen die niets aan de verbeelding overlaten. Hoe reageert u als het erop aankomt?

Bioscoop

In onze bioscoop kunt u zien hoe medecursisten het er in de simulatieruimte vanaf brengen. Wat zijn de valkuilen en wat gaat er goed? Een methode waarbij u en uw collega's op een leuke en doeltreffende manier veel (van elkaar) leren. Daarnaast wordt onze bioscoop ingezet om op een comfortabele manier instructie video's te bekijken. 

Praktijktraining

Werkelijk een brandende auto, heftruck of vuilcontainer blussen? Bij Holthausen Opleidingen gebeurt het! Onder begeleiding van NIBHV-opgeleide docenten en in samenwerking met onder andere instructeurs met een achtergrond als brandweerman of ambulance medewerker, worden realistische oefeningen uitgevoerd.