In 2009 hebben wij de kunststofgasfles geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Helaas is de producent gestopt met de productie van deze flessen, waardoor wij flessen niet om kunnen ruilen voor een nieuwe fles. Bij onze winkel in Hoogezand is het mogelijk om uw oude fles om te ruilen voor een gevuld exemplaar binnen de keur. U betaalt dan alleen de vulling.

lichter in gewicht

De kunststof gasflessen van Holthausen leveren een gewichtsbesparing op van 2,5 tot 7,5 kg ten opzichte van traditionele gasflessen met een vergelijkbare inhoud van 5 en 10,5 kg. Dat merkt u als u ze optilt!

altijd zicht op de vulling

Bent u lekker aan het genieten van de barbecue, is het gas ineens op! Weg leuke avond... Met de kunststof gasflessen van Holthausen overkomt u dit niet: ze zijn doorzichtig, waardoor u altijd zicht heeft op de inhoud. Zit u toch om een nieuwe gasfles verlegen, kijk dan op onze dealerlijst voor de dichtstbijzijnde dealer of kom bij ons langs in Hoogezand. 

de modernste technieken en materialen

De kunststof gasflessen van Holthausen worden gemaakt van de beste materialen in een van Europa's modernste gasflesfabrieken, en uiteraard onder de zwaarste veiligheidsnormen. Het gas wordt opgeslagen in een glasvezel opslagtank en vormt samen met de glasvezel buitenmantel het drukvat. In tegenstelling tot metalen gasflessen zal een kunststof gasfles, mede door deze veilige constructie, bij brand nooit exploderen, maar gecontroleerd uitbranden. Bovendien zijn kunststof en glasvezel duurzaam en is roestvorming verleden tijd.

Goed hanteerbaar

Door zijn lichte gewicht en compacte vorm is de kunststof gasfles makkelijk te dragen. Handgrepen geven houvast en de kunststof kraag biedt een goede bescherming voor de gaskraan, die overigens dezelfde eigenschappen heeft als de gaskranen op metalen gasflessen.

Universele aansluiting

De kunststof gasflessen van Holthausen hebben dezelfde aansluiting als de ouderwetse metalen gasflessen. U kunt ze meteen en met hetzelfde gemak aansluiten.