Holthausen Gassen heeft speciaal voor heftrucks een kunststof gasfles op de markt gebracht met een inhoud van 13 kg vloeibaar propaan: de CS13. Ons bevoorradingssysteem voorziet daarnaast in een snelle levering van heftruckgas. Wij leveren uitsluitend in lichtgewicht gasverpakking zodat u ook voldoet aan de ARBO eisen. We kunnen heftruckgas leveren in kunststof gasflessen (CS13) en in aluminium heftruckgasflessen. Door ons wisselsysteem, hoeft u nooit meer naar een tankstation om uw gastanks te laten vullen. Wij zorgen dat u altijd voldoende gasflessen op de werkvloer heeft waardoor u uw werkproces zo optimaal kan laten verlopen. 

We leveren onze gasflessen op huur- of statiegeldbasis. Zo nemen we u uw onderhoudslasten en hoge investeringen uit handen. Ook kunnen we u helpen bij het op een veilige en ruimtebesparende manier van opslaan van uw flessen waarbij we rekening houden met de milieuwetgeving (PGS 15 norm). Veiligheid staat ook bij de opslag van uw flessen bij ons op nummer 1. Voordat we onze producten afleveren, controleren we kosteloos de connecties op de heftruck en adviseren en trainen we uw medewerkers in het veilig gebruiken van de heftruckgasflessen.

Kunststof of Aluminium?

Ons assortiment heftruckgassen bestaat uit zowel kunststof (13 kg) als aluminium (14 kg) gasflessen. Omdat kunststof veel veiliger in gebruik is en u een beter beeld heeft van de inhoud van de fles, adviseren wij deze variant. Kunststof (composiet) is tot drie keer zo sterk als staal en bij onverhoopte aanrijdingen of brand op de werkvloer voorkomt u explosiegevaar. Bovendien is de kunststof gasfles een kilo lichter.

De Kunststof heftruck tank (CS13)

De door Holthausen in Nederland op de markt gebrachte kunststof gasfles heeft de volgende voordelen:

  • de gasfles inclusief vulling weegt maar 22 kg;
  • er wordt 13 kg vloeibaar gas meegenomen;
  • de gasfles wordt door Holthausen onderhouden;
  • kunststof is veel sterker dan staal en kan een hogere druk aan;
  • er is geen roestvorming;
  • de gasfles is transparant, waardoor de inhoud zichtbaar is;
  • de gasfles is explosievrij, dus veiliger;
  • wij bezorgen en vullen de gasflessen volgens de VLG/ADR-wetgeving gevaarlijke stoffen.

De Aluminium heftruck tank

Gaat uw voorkeur uit naar aluminium gasflessen, dan kan Holthausen Gassen daar uiteraard in voorzien. We hebben hiervoor een systeem geïntroduceerd dat alle risico's tot een absoluut minimum beperkt. Er is een groot verschil tussen een 'normale' LPG-fles voor gasafname en de fles die gebruikt wordt voor de aandrijving van vorkheftruckmotoren. Voor de aandrijving van verbrandingsmotoren is namelijk vloeibaar gas nodig. De aluminium heftruckgasfles van Holthausen heeft een stijgbuis die in het vloeibare propaan terechtkomt. Door zijn duidelijk herkenbare, onderscheidende uiterlijk en extra veilige constructie wordt het risico beperkt dat de aluminium gasfles per ongeluk wordt aangesloten op een apparaat dat gebruik maakt van dampafname propaangas.